Afbeelding flyerSGP Houten organiseert woensdag 1 juni een avond voor agrariërs (inloop vanaf 19:30 uur) om samen te kijken hoe de biodiversiteit in het buitengebied van Houten kan worden verhoogd. Biodiversiteit is belangrijk voor bijen, insecten en veel andere dieren. Het onderwerp is actueel omdat het niet goed gaat met bijen in Nederland. Agrariërs zijn bij uitstek de beheerders van het buitengebied, en staan dichtbij de natuur: reden om een goed gesprek aan te gaan.

Agrariërs hebben grote stukken land in het buitengebied van Houten. Zij zouden een mooie bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van biodiversiteit in Houten en daarmee ook een steun aan de bij kunnen geven. Op de avond zal informatie worden verstrekt over mogelijkheden die er nu zijn om biodiversiteit te verhogen. Met agrariërs zal ook in gesprek worden gegaan over suggesties voor beleid.

Cornelis Uijttewaal Vice voorzitter LTO Noord, Walter Jaaltink van gebiedsbeheer Kromme Rijn, Ronald Verbeek van Houtense Bijzaken en Marlies Blom van het Agrarisch Collectief Oost Utrecht zullen een bijdrage verzorgen. Onder leiding van oud-SGP raadslid Pascal Ooms zal in gesprek gegaan worden met Houtense agrariërs.